Wie schrijft hier
Marloes

wie is zij?

Citaat
there is no way to happiness
happiness is the way
~boeddha~

Hier te zien

Archief

Zoeken

Contact
e-mail: marloes (at) tussenpozen.com
(verander "(at)" in "@")

icq: 12488055
msn: roodsokje@hotmail.com
skype: roodsokje

slakkenpost / snailmail:
Marloes Lasker
Postbus 221
3500 AE Utrecht


 
Home


donderdag, 30 oktober 2003

Ik sta voor de fruitschappen intens te overdenken welke mandarijnensoort nou niet te veel pitten heeft en ook niet is voorzien van een rubberachtige structuur. Ondertussen staat mijn boodschappenkarretje zo'n drie meter van mij vandaan. Gaston zit ernaast, de riem heb ik even aan het haakje voor boodschappentassen gehangen. Kar en hond horen onmiskenbaar bij elkaar.

Er komt een mannetje aan. Type verstrooide professor. Hij draagt een zwart, rond brilletje en heeft wit Einstein-haar wat alle kanten op springt. Hij wrijft met zijn hand over zijn kin en besluit een tros bananen mee te nemen. In diepe gedachten verzonken plaatst hij de bananen in mijn karretje. Daaropvolgens geeft hij peinzend de hond die naast dat karretje zit een paar klopjes op zijn hoofd. Gaston vindt het wat vreemd, maar het mannetje heeft niks door. Hij wil alweer verder lopen.

Ik haal hem uit zijn droom. Hij kijkt verschrikt op. Nu je het zegt, het is bij nader inzien toch wel vreemd dat er een hond aan het karretje zit! Ik moet lachen en geef hem zijn tros bananen terug. Hij pakt ze half niet-begrijpend aan. Waren dat zijn bananen dan?

14:59:12 - Marloes - 15 commentaren

woensdag, 29 oktober 2003

Vanavond 75 minuten zazen.
Volgens De man in gewone mensentaal zes keer doodgaan in een uur.
Ik heb er zin in.

15:36:39 - Marloes - 6 commentaren

maandag, 27 oktober 2003

Aangeboden voor de liefhebber:

J. Bernlef - Schijngestalten
Ronald Giphart - Ten Liefde
Peter Hoeg - Smilla's gevoel voor sneeuw
Keri Hulme - Kerewin
John Irving - Een zoon van het circus
Wally Lamb - Walvismuziek (vert. van She's come undone)
Paul van Ostaijen - Verzamelde Gedichten (hardcover)
Connie Palmen - De Wetten
Thomas Rosenboom - Gewassen Vlees
Jose Saramago - Alle namen
William Sutcliffe - Ben je ervaren?
John Kennedy Toole - Een samenzwering van idioten (hardcover)
Lulu Wang - Het Lelietheater
Ideeen van multatuli deel 7
De Kurt Cobain Story


Alle boeken zijn paperbacks, tenzij anders aangegeven, en in een goede tot zeer goede staat.

Misschien zit er iets voor je bij?

Grote lettertjes:
- Je betaalt de verzendkosten (5,50 Euro als het boek niet door de brievenbus past, anders minder) of je komt het boek afhalen.
- Verder betaal je wat je voor het boek wilt geven, niets meer en niets minder. Dat bepaal je zelf.
- Betaling geschiedt vooraf door overmaken op mijn rekening of contant bij afhalen.
- E-mail me als je een boek wilt hebben of er meer informatie over wilt.

Alle gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en ik zal uiteraard netjes voldoen aan de verplichtingen.

Heel erg bedankt!

10:57:55 - Marloes - 11 commentaren

zondag, 26 oktober 2003

Het was alweer een tijdje geleden, maar zojuist heb ik weer eens twee nieuwe pagina's van mijn artjournal ingescand en op mijn artjournal-pagina neergezet. Je kunt ze daar bekijken, het zijn de laatste twee thumbnails.

En aangezien ik op dreef ben, ga ik weer gauw verder met kleuren en doen!

18:00:38 - Marloes - 5 commentaren


Bea's diary zorgt ervoor dat ik weer lekker aan het werk ben in mijn eigen art journal. Het is zo vrolijk!
De maakster van Bea's diary, Keri Smith, heeft zelf ook een leuke website. Vooral de Wish Jar Tales zijn een bezoekje waard, vol met inspirerende verhaaltjes.

09:26:23 - Marloes - 1 commentaar

zaterdag, 25 oktober 2003

Zojuist heb ik Adaptation gekeken, van Charlie Kaufman. En inderdaad, het is best een goede film. Uitmuntend vond ik 'm echter niet, want... zo'n soort script ken ik al. Van De zee die denkt.

Er zitten zoveel parallellen in dat ik me waarlijk afvraag of Kaufman deze Nederlandse film van Gert de Graaff niet gewoon gezien heeft. En er wat ideetjes uit heeft overgenomen. Want jezelf als scenarioschrijver van de film in het script schrijven, waarop vervolgens de film zich gaat vermengen met het schrijven van het filmscript en het zo een film in een film wordt, dat heeft Gert de Graaff eerder ook gedaan. Precies zo. Ook in De zee die denkt heeft de scenarioschrijver moeite met het script, moeite met het vinden van de eigen passie in het verhaal en schrijft hij zichzelf vervolgens erin. Bepaalde scenes waarin dat duidelijk wordt gemaakt en jij als kijker bewust wordt gemaakt van het kijken naar een film in een film en alles zich samenvoegt tot 1, zijn erg herkenbaar.

Ik vond het wel erg toevallig.
De zee die denkt vind ik trouwens beter, omdat het je meer confronteert, meer met je bewustzijn speelt als toekijker zijnde. Adaptation is wat geschikter gemaakt voor het grotere Hollywood publiek.

19:53:42 - Marloes - 7 commentaren


Aan mijn ATC-gallery zijn de zojuist gemaakte Zen & the art of braille ATCs toegevoegd.
Ondanks (dankzij) dat ze erg eenvoudig zijn, vind ik ze wel erg mooi en ben ik er trots op. Het is vooral de compositie en het kleurgebuik wat het hem doet. Alle negen zijn ze inmiddels vertrokken, op weg naar... Libanon.

13:52:58 - Marloes - 4 commentaren


Toen ik nog bij mijn moeder in het kleine dorpje S. aan de rand van Gelderland woonde, moest ik elke dag naar mijn middelbare school in Amersfoort fietsen. Dat betekende zo'n 15 kilometer heen en 15 kilometer terug. Daar deed ik een klein uurtje over, afhankelijk van de stand van de wind en de mate van eventuele stormen. [Meer...]

09:27:45 - Marloes - 6 commentaren

vrijdag, 24 oktober 2003

Het sneeuwt?
Het sneeuwt!

08:38:29 - Marloes - 16 commentaren

donderdag, 23 oktober 2003

Vandaag breng ik de dag hoofdzakelijk door met lezen in Zen en Geluk van Rients Ritskes, het typen van braillebrieven, het drinken van veel thee en het maken van ATCs. En dit alles in de zon, want die laat haar warme stralen los in de woonkamer.

Het is lekker om een huismus te zijn.

16:38:54 - Marloes - 2 commentaren

woensdag, 22 oktober 2003

Het is laat. Helemaal voor mijn doen. Maar ik heb al een aantal uur geslapen. Ik ben wakker geworden in de verkeerde veronderstelling dat het alweer zo laat zou zijn dat het vroeg genoemd kan worden. En met een grote behoefte aan warme thee.

Terwijl ik wacht op de waterkoker, kijk ik uit het keukenraam. Ik zie mensen slapen in hun zwarte, stenen huizen. De kleine tijd in neon oplichten op een kantoorgebouw. Een eenzame ziel achter een computer, misschien.

Ik zie mezelf, kijkend uit het keukenraam. Een verlicht vierkant in een donkere nacht. Een schaduw van een vrouw die ergens op wacht.

Ze is gelukkig.

02:07:05 - Marloes - 6 commentaren

dinsdag, 21 oktober 2003

Om half tien heb ik de vijfde en eenalaatste les in "Tekenen wie je bent". Maar echt veel zin heb ik er niet in.

Dat is dubbel.

Ik kan de dingen gewoon laten komen, ondergaan en doen. Het zien als een goede Zen-oefening, juist omdat ik enige wrevel voel.

Of ik kan me heel erg vasthouden aan het feit (?) dat ik geen zin heb in associaties en eigenlijk het liefst thuis wil blijven.
Waarom heb je rood gebruikt?
Omdat ik het een mooie kleur vind.
Wat doet rood met jou? Waar denk je dan aan?
Aan bloed, dood, geweld, ellende, oorlog en m'n trouwjurk. :o)

Ik ga voor de eerste optie.

08:15:39 - Marloes - 8 commentaren

maandag, 20 oktober 2003

Braille heeft zoiets smetteloos. Het witte papier blijft wit. Papier blijft papier. Zo stil en zuiver. Het schreeuwt niet. Het blad is niet besmeurd met inkt of verpersoonlijkt door een herkenbaar handschrift. Braille blijft op zichzelf staan, eenzaam. Een onbeschreven blad, terwijl er zoveel staat.

Braille doet geen afstand van wat is. Van bijna alles valt wel iets associatiefs te maken, bezoedelt door menselijk oordeel. Braille blijft puur.

13:32:16 - Marloes - 8 commentaren


Inmiddels zijn ook de brieven voor schijnende zon, woordenaar en sannet klaar. Die gaan zometeen op de bus als ik even een lekkere frisse neus ga halen met de hond. Er zijn ook weer nieuwe verzoeken tot braillebriefjes binnengekomen. Van Pascal ontvang ik graag nog even zijn volledige adres, aangezien ik dat maar voor de helft heb (de straat ontbreekt in mijn gegevens).

Ik ben erg benieuwd naar wat alle ontvangers van de braillebrieven ervan vinden.

Inmiddels ben ik het alfabet weer machtig en kan ik blind typen. Dat is fantastisch, want het werpt ook zijn vruchten af op het lezen van braille. Blind lezen, wel te verstaan. Kijk eens mama, zonder ogen!

Ondanks dat ik in de brieven vaak maar wat onbeholpen zinnen schrijf, niet wetende wat ik anders neer moet zetten, vind ik het wel heel leuk om te doen. Het kost trouwens nog best wat inspanning, want het indrukken van de toetsen gaat een stuk zwaarder dan dat ik inmiddels gewend ben van het toetsenbord van de computer. Maar het maakt wel een veel lekkerdere herrie.

11:33:45 - Marloes - 13 commentaren


Afgelopen zaterdag had ik de jaarlijkse ambassadeursdag van het KNGF. In hun prachtige, herbouwde onderkomen in Amstelveen werden alle ambassadeurs verwelkomd. De ambassadeurs zijn vrijwilligers die kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld een evenement achter een stand, het in ontvangst nemen van een cheque, een interview met media, etc. als daarom wordt gevraagd. De ambassadeurs hebben dus een voorlichtingsfunctie. De groep bestaat uit een aantal geleidehondengebruikers en puppypleeggezinnen. [Meer...]

10:02:47 - Marloes - 4 commentaren

zondag, 19 oktober 2003

De braillebrieven voor Jenny, Ientje, Mirjam en Carin zijn onderweg!

De rest volgt snel...

14:10:17 - Marloes - 11 commentaren

vrijdag, 17 oktober 2003

De eerste serie verzoeken om braille-briefjes druppelt binnen. Leuk! Ik ben al druk bezig met typen. En het gaat heel aardig! Straks zitten de ontvangers van de briefjes zwetend de tekst te ontcijferen, want geloof me, dat gaat best wat moeite kosten. Al is het maar om te ontdekken of je het papier op zijn kop houdt of niet. ;o)

Verzoeken mogen nog steeds per e-mail ingediend worden. Internationaal overigens geen bezwaar, zolang ik maar in het Nederlands mag schrijven. :o) Het duurt natuurlijk wel even voordat je wat krijgt, aangezien ik al een aantal verzoeken heb gehad.

Overigens kun je hier het braille-font downloaden om in Word te gebruiken. Niet voelbaar weliswaar, maar wel leuk om te zien! Gewoon opslaan op je computer en unzippen in C:\Windows\Fonts.

Ik ga weer verder typen!

19:05:04 - Marloes - 10 commentaren


Het geeft een goed gevoel dat je vanwege je bijna dagelijkse gang naar je postbus, het kopen van vele postzegels en het afgeven en ophalen van veel pakketjes, je als blinde bekende op het postkantoor g??n nummertjes meer hoeft te trekken en geen legitimatiebewijs meer hoeft te tonen als je die vergeten bent.

Nu heb ik dus twee Perkins brailletypemasjienen. E?n hele mooie, nieuwe, dieprood gekleurde en ??n grijze, stukke masjien die het papier niet meer wil eten en nog meer ouderdoms-ongemakken vertoont.
Op de nieuwe ga ik veel oefenbriefjes schrijven. Een hele lange tijd geleden zei ik hier al dat mensen hun adres naar me toe mochten e-mailen als zij zo'n briefje (plus alfabet om de boel te ontcijferen) zouden willen ontvangen. Dat geldt nog steeds. Nu kan ik het tenminste ook nog waarmaken!

Overigens is mijn ziektekostenverzekeraar zo aardig geweest om de draagtas voor de braillemasjien ook te vergoeden. Ik hoef enkel nog het frame voor de dymotape en de onderzetter zelf te betalen.

De stukke, oude masjien wil ik wel weggeven aan iemand die het leuk vindt om eraan te sleutelen. Misschien kan diegene hem openmaken, schoonmaken en kijken of hij 'm weer aan de praat krijgt. Voor de duidelijkheid: het is een grotendeels ijzeren machine waar alles nog echt mechanisch in gebeurt zeg maar, er komt geen electriciteit aan te pas.
Alleen voor de ware liefhebber c.q. sleutelaar, die niet per definitie blind of slechtziend hoeft te zijn en die bereid is om hem op te halen. (Ik wil hem ook wel opsturen, maar hij is van massief ijzer en dus ongelooflijk zwaar, dus dan moet je wel de verzendkosten betalen.) Ook die liefhebber kan me e-mailen.

11:48:52 - Marloes - 2 commentaren


Perkins
  Perkins
    Brailletypemasjien

Hoort
  Hoort
    Floris Jespers heeft een Perkins brailletypemasjien gekocht

Wat
  Wat
jawel
  Jespers Perkins brailletypemasjien
hoe zo
  jawel
    ik zeg het u
    Floris Jespers heeft een Perkins brailletypemasjien gekocht
Waarom
  waardoor
    wat wil hij

Jawel
  hij zal
    hoe zo
      Circulez
        want
PERKINS BRAILLETYPEMASJIEN IS DE BESTE

de beste
  waarom
    hoe kan dat
      wie weet
        alles is schijn

Een Perkins?
jawel
jawel jawel jawel ik zeg het u een Perkins
versta-je geen nederlands mijnheer
Circulez
  Bitte auf Garderobe selbst zu achten

ik wil een brailletypemasjien
iedereen heeft recht op een brailletypemasjien
ik wil een Perkins
iedereen een Perkinsetc !

Vrij naar Paul van Ostayen's Huldegedicht aan Singer

10:38:38 - Marloes - 3 commentaren

donderdag, 16 oktober 2003

Vandaag ben ik natuurlijk gelijk bezig geweest met alle nieuwe spulletjes. Ik heb weer een aantal ATCs gemaakt. Klik hier om ze te bekijken. Ik vind ze persoonlijk best mooi!

19:45:32 - Marloes - 4 commentaren


En, zijn er nog mensjes die dit jaar meedoen met NaNoWriMo?

12:37:43 - Marloes - 5 commentaren


De Kreadoe voor handicapped piepeltjes only was gew?ldig. [Meer...]

07:15:31 - Marloes - 5 commentaren

woensdag, 15 oktober 2003

Ik voel me een beetje jarig. Ik voel me net zoals met een fijne kerstdag. Ik voel me een aparte, serieus genomen doelgroep. En ik kan haast niet wachten...

08:34:36 - Marloes - 5 commentaren


De afgelopen dagen ben ik weer even flink bezig geweest met het afwikkelen van allerlei dingen omtrent hulpmiddelen. [Meer...]

08:19:53 - Marloes - 7 commentaren

maandag, 13 oktober 2003

Ping? Ja, daar!

17:23:13 - Marloes - Geen commentaren

zondag, 12 oktober 2003

Waarschuwing: het volgende bericht gaat over ??n van de burgerlijkste evenementen van het jaar. Edoch zonder enige vorm van schaamte kan ik jullie het volgende postje aanbieden.

Vorig jaar ben ik er eventjes geweest. Op de KreaDoe. De grote hobbybeurs in de Jaarbeurshallen hier in Utrecht, welke in de herfstvakantie plaatsvindt. Lang hield ik het er niet uit. Niet omdat ik het niet interessant vond: er was genoeg aantrekkelijks te vinden als je goed zocht. Maar het was er zo verschrikkelijk stervensdruk dat ik de kans eenvoudigweg niet kreeg om een kraampje wat beter te bekijken. Een flinke handicap maakt dat nog eens een stuk zwaarder. Een witte stok of een blindengeleidehond helpt namelijk niet meer in een menigte met duwende vrouwen.

De man zei toen tegen me: "Ze zouden zo'n beurs in de avond eens open moeten stellen alleen voor gehandicapte mensen. Zodat jij en bijvoorbeeld mensen in een rolstoel en dergelijke ook eens de kans krijgen om wat rond te kunnen kijken zonder gelijk onder de voet gelopen te worden."

En wat schetst mijn verbazing?

Op de site van de KreaDoe staat het volgende:

2003 Europees jaar voor mensen met een handicap
In het kader van bovenstaande heeft de organisatie van KreaDoe naar aanleiding van veel vragen uit de gemeenschap besloten om op woensdagavond 15 oktober van 17.30 tot 21.30 uur een avondopening te organiseren voor mensen met een handicap en hun begeleider. Entreeprijs 6,00 Euro, Rolstoelbegeleiders hebben gratis toegang. Deze avondopenstelling is alleen toegankelijk voor mensen met een handicap en hun begeleider.

Kijk, daar word ik nou een blij mens van. Sterker nog; ik moet er zelfs eventjes van huilen.

19:42:21 - Marloes - 13 commentaren


Vrijdag was de inleiding tot een verrassend weekend. Dat blijkt nu. Zaterdagochtend opperde ik namelijk aan De man het spontane idee om naar zijn ouders in Hoofddorp te gaan. Hij had er ook wel zin in. En zo waren wij een uurtje later op weg. [Meer...]

08:54:10 - Marloes - 5 commentaren

zaterdag, 11 oktober 2003

zo belangrijk is geluid nou voor me, dat ik pas na drie uur rondlummelen er achterkom dat ik maar ??n hoorapparaat in heb en de ander nog op het nachtkastje ligt...

Ineens realiseerde ik me dat het wel wat monotoon overkwam allemaal.

09:17:42 - Marloes - Geen commentaren


Wat ik dacht dat een rustig middagje werken op de vrouwenbibliotheek zou worden, werd het dus niet. Het liep allemaal n?t even anders dan dat ik in gedachten had. [Meer...]

07:29:44 - Marloes - 6 commentaren

vrijdag, 10 oktober 2003

Op woensdag 15 oktober vindt de Internationale Dag van de Witte Stok plaats. De Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang heeft een nieuwe flyer gemaakt voor deze dag. Het motto daarvan luidt 'Bekijk de straat eens met andere ogen'. De flyer wordt tijdens de dag van de witte stok op 15 oktober op verschillende plaatsen in Nederland bij acties gebruikt.

Volgens het verkeersreglement moeten bestuurders blinden met een stok voor laten gaan. In de praktijk zijn zij daarvan helaas niet altijd goed op de hoogte. De Federatie attendeert automobilisten en overige bestuurders daarom op het recht van de gebruiker van de witte stok. De Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang ondersteunt lokale acties waarbij gepleit wordt voor meer veiligheid en een betere bereikbaarheid voor blinden en slechtzienden.
Op dit moment zijn acties in de volgende gemeenten gepland: Amersfoort, Amsterdam, Dokkum, Hoogeveen, Leiden, Maastricht, Oldenzaal, Ommen, Steenwijk.

De campagne is onder andere gericht op gemeenten. Gemeenten spelen een belangrijke rol omdat zij kunnen zorgen voor goede voorzieningen zoals rateltikkers bij verkeerslichten, geleidelijnen en waarschuwingsmarkeringen. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat obstakels in de looproute worden vermeden.

(bron: sb-belang)

11:32:13 - Marloes - 5 commentaren

donderdag, 09 oktober 2003

En laat ik er nou ook precies vandaag achterkomen dat het boek Ruimte zien van Maria Adreans inmiddels is uitgekomen. Ik heb boekhandel de Wijze Kater gelijk gebeld en zij houden een exemplaar voor me apart.

Maria Adreans geeft workshops in Zen Zien Tekenen. Zij heeft dit intensief gestudeerd bij Frederick Franck, die weer auteur is van ??n van de boeken die ik in onderstaande post heb beschreven. Ik heb ontzettend veel aan haar workshops gehad, het zijn ware eye-openers voor me geweest en hebben in zekere zin zelfs mijn leven veranderd. Ze geeft in januari weer een weekend Zen Zien Tekenen. Natuurlijk heb ik me er weer voor opgegeven.

Maar nu eerst naar de Wijze Kater!

(Wat ik eerder schreef over Maria Adreans)

14:24:22 - Marloes - 1 commentaar


Ik vond het leuk om (weer) eens een lijstje samen te stellen van boeken die ik erg mooi vind. Boeken die op wat voor manier dan ook een spirituele inslag hebben. Leesbaar voor iedereen, of men nou iets aanhangt of niet. Enige voorwaarde is openheid van geest, maar dichthouden en gillend wegrennen mag natuurlijk ook. ;o) [Meer...]

10:22:00 - Marloes - 7 commentaren

woensdag, 08 oktober 2003

Het herfstige weer nodigt uit om weer fijn te gaan tekenen en knutselen. Ik ben heb me weer eens opgegeven voor een aantal swaps en daarvoor moeten ATCs gemaakt worden! ATCs blijven een hobby van me. Ze zijn zo leuk te verzamelen en het formaat is voor mij en mijn kleine gezichtsveld prettig om mee te werken. Als je nog niet weet wat ATCs zijn en mooie voorbeelden wilt zien, dan moet je beslist eens hier kijken. Art in your pocket: ATCs vertelt precies wat ATCs zijn, de weinige regels die eraan verbonden zijn en bevat veel idee?n en voorbeelden over hoe je ze kunt maken.

Ondertussen heb ik wat van mijn eigen gemaakte ATCs ingescand. Kijk voor de scans op mijn specifieke ATC-pagina.

08:32:15 - Marloes - 11 commentaren


Er hing een stukje dekbed op de grond, maar daar merkte ik niks van. Wat sliep ik lekker in mijn warme bedje. Mmm, heerlijk! Ik draaide me nog een keertje om. Mijn warme slaap werd echter ineens bruut verstoord. Door een hond die met z'n grote poten op dat stukje dekbed ging staan en zo wild enthousiast heupwiegend, draaipotend en kwispelend tekeer ging dat de rest van mijn dekbed zich ook naar de grond begaf!
Ja het vrouwtje is wakker hoor. Goedemorgen!

07:00:05 - Marloes - 4 commentaren

maandag, 06 oktober 2003

Stel. Je koopt bij een webwinkel een produkt dat voor een bepaalde prijs wordt aangeboden. Je gooit hem voor die prijs in het winkelmandje, vult alle gegevens in, alles klopt en NA-dat je op de bestelknop hebt gedrukt schiet de prijs ineens 200 euro omhoog. Je krijgt vervolgens een factuur waarop de duurdere prijs wordt aangehouden.

Je hebt v??r de koop tweemaal telefonisch contact gehad met de verkoper om te vragen of de (lage, eerste) prijs klopt. De verkoper heeft de prijs bevestigd. Je hebt printscreens van het produkt in het winkelmandje tegen de juiste, lage, eerste prijs, wat dat schermpje stond toevallig nog open.

Maar op de factuur staat het fout. Je hebt daarom direct n? het verkrijgen van de factuur weer telefonisch contact met de verkoper die beaamt dat het een foute factuur betreft. Je stuurt ze ook nog eens de printscreens. Just in case.

Twee dagen later meldt de verkoper dan hij alleen kan leveren tegen de hoge prijs.

Nou, dat overkwam mij vandaag. Gelukkig heb ik nog niks betaald en kon ik mijn bestelling nog annuleren.

Oftewel: koop nooit wat bij gadgetpatrol.com, want ze naaien je waar je zelf bijstaat.

PS: het ging hier inderdaad om de Olympus C750. Nou ja, nog ?ven wachten dan maar!

11:50:48 - Marloes - 13 commentaren

zaterdag, 04 oktober 2003

Als ik 's avonds in bed lig, vraag ik regelmatig aan De man: "Wat hoor je?" Dan ga ik op mijn rechterzij liggen om naar hem te luisteren. Mijn rechterhoorapparaat heb ik uitgedaan om gerieflijker met mijn hoofd op mijn kussen te kunnen liggen en heb ik op het nachtkastje neergelegd. Dat kan, want ik hoef alleen De man te horen. De rest gaat toch aan mij voorbij.

Zijn stem is dichtbij. Hij vertelt over bussen die optrekken bij het postkantoor. Over water dat door de leidingen loopt. Over mijn tikkende horloge en de hond die in de woonkamer zich in zijn mandje omdraait. Hij vertelt over de mensen op straat die vrolijk met elkaar praten. Over duiven die in de dakgoot scharrelen. Over een meisje dat "Boe!" roept en over toeterende auto's. Hij vertelt dat hij heel in de verte zelfs een trein hoort, die typische denderende geluiden over het spoor.

Ik vind het heerlijk om naar hem te luisteren. In plaats van dat ik me verdrietig voel over dat ik niet horen kan wat hij omschrijft, gaat er een wereld voor me open. Alles wordt steeds ruimtelijker om mij heen. Het leven houdt niet op bij het bed waar ik in lig, maar achter die muren van stilte gebeurt een heleboel. Het bruist en laat zich horen. Ik bevind me in een steeds groter wordende open ruimte.

Ik slaap in met de gedachte dat de stilte die ik hoor niet een gesloten einde is, maar juist een open begin.

08:36:53 - Marloes - 13 commentaren

vrijdag, 03 oktober 2003

Ik heb een nieuw hoofdstukje aan mijn site toegevoegd: het fotolog. Het fotolog is te bezoeken op http://www.tussenpozen.com/Fotolog.php (met hoofdletter F) en heeft een eigen zoekfunctie, een eigen archief en een eigen reactiemogelijkheid. Wat is Nucleus toch geweldig! Al zou ik nog wel willen weten hoe je die code voor een popup-image nou precies moet doen, want dat snap ik (nog) niet.

U begrijpt: dat fotolog.net-gedoe was ik helemaal zat. Daarom dit fotolog in eigen beheer. De link er naartoe staat ook in het menuutje hiernaast. Het is er nu nog een beetje leeg, maar alvast veel kijkplezier!

09:03:05 - Marloes - 3 commentaren

donderdag, 02 oktober 2003

En omdat die zorgen dan ook weer voorbij zijn, ga ik om het te vieren van de oktober-uitkering en wat spaarcentjes mijn felbegeerde Olympus C750 kopen. Ik heb gisteren een erg betaalbaar jaarabonnement genomen op Zoommagazine, want uit zo'n fototoestel moet je natuurlijk wel een beetje weten te halen wat erin zit. Anders voel ik me net een vrachtwagenchauffeur die zijn tientonner gebruikt om een boodschapje te doen bij de plaatselijke supermarkt.

Zoomagazine nummer 4 kocht ik gisteren en daar staan al interessante tips in. De voorgaande drie nummers zou ik alsnog graag willen lezen. Mocht iemand ze hebben en er niets meer mee doen: je zou me er heel erg blij mee maken!

10:30:56 - Marloes - 7 commentaren


Geachte mevrouw,

Op dit moment hebt u recht op een wajong-uitkering, die gebaseerd is op een arbeidsongeschiktheid van 80 tot 100%. Deze uitkering loopt af op 13 oktober 2003. U hebt een voortzetting van uw uitkering aangevraagd.

(...)

Wij hebben uw arbeidsongeschiktheid opnieuw beoordeeld. Op grond hiervan hebben wij vastgesteld dat dit percentage ongewijzigd blijft. Uw uitkering wordt per 14 oktober 2003 voortgezet voor een periode van vijf jaar en loopt daarmee door tot 14 oktober 2008.

Op grond van deze beslissing wordt u van rechtswege als arbeidsgehandicapte beschouwd.

(...)

Met vriendelijke groet,

Dhr. A.
Junior Claimbehandelaar uwv gak

10:14:06 - Marloes - 15 commentaren

woensdag, 01 oktober 2003

Zondagochtend heel vroeg zijn De man en ik al wakker. Het is kwart over zes en nog aardedonker buiten. Na wat rondwoelen besluiten we er maar uit te gaan. Ik ga een kopje koffie zetten, terwijl De man een ommetje gaat maken met de hond.
Beneden trekt hij de voordeur open en komt de koude herfstlucht hem tegemoet. Gaston, die gewoon losloopt op zulke vroege momenten, neemt vervolgens vrij plotseling een reuzensprong. Zo de drempel over. De man is wat verwonderd. Gaston neemt niet zomaar reuzensprongen over drempels. Als zijn ogen aan het nachtlicht zijn gewend ziet hij de oorzaak. Pal voor de voordeur ligt parallel tegen de drempel aan een jongeman.
[Meer...]

08:33:24 - Marloes - 7 commentaren

Webset Copyright © Blogfrocks
Stones Image Copyright © Intuitivmedia